De amberzaal

Uitgeverij: Poema Pocket
Uitvoering: Pocket
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 366
Afmetingen: 115x180x27
Verschijningsdatum: Augustus 2007
EAN: 9789021004891
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Vier wandpanelen, geheel uit amber gehouwen en schitterend bewerkt, vormen samen de Amberzaal. In 1941 zijn de panelen door de Duitsers gestolen uit het Catharinapaleis in Sint Petersburg en vervoerd naar Koningsberg. Vanaf aprik 1945 zijn de panelen spoorloos verdwenen en nooit meer teruggevonden.

Het rustige en prettige leven van rechter Rachel Cutler wordt danig verstoord wanneer haar vader, die de verschrikkingen van de Tweede Weredoorlog heeft overleefd, onder verdachte omstandigheden overlijdt. Hij laat cryptische aanwijzingen achter over een levenslang bewaard geheim, over iets wat de Amberzaal heet. Rachel vertrekt samen met haar ex-man Paul naar Europa om de waarheid rond haar vaders leven en dood te achterhalen. En daar raken ze al snel verwikkeld in een verraderlijk spel met als inzet... de Amberzaal.

Steve Berry is de auteur van De Amberzaal, Het derde gebeim, De Romanov voorspelling en De erfanis van de Tempeliers. Steve Berry is jurist en woont en werkt in Georgia, Verenigde Staten.

‘Een sterke thriller met waargebeurde gebeurtenissen, prachtig verweven in de plot.’ THE BARNES & NOBLE REVIEW

‘Wat een debuut!’ LIBRARY JOURNAL