Ik wou wel weer een beetje ziek zijn

Uitgeverij: Bert Bakker
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 127
Afmetingen: 131x208x19
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789035131606
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

IK WOU WEL WEER EEN BEETJE ZIEK ZIJN
SAMENGESTELD DOOR
MARIO MOLEGRAAF
Zieken worden bijna nóg zieker van alle boeketten en fruitmanden waarmee ze worden bedacht. Nu is er eindelijk een cadeau waarvan je béter wordt, een bundel met de mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten over ziekte en beterschap.
Poëzie van Martin Bril, Ida Gerhardt, Ingmar Heytze, Ramsey Nasr, Hagar Peeters, Leo Vroman en vele anderen over amandelknippen en tropenkoorts, psychiaters en verzekeringsartsen, spoedopname en intensive care, de planeet die 'ziekcnhuis' heet. Honderd heldere en verhelderende gedichten, waarin vrolijkheid niet verboden is. Honderd manieren om te demonstreren: zo helpt poëzie. De gedichten zijn zo gerangschikt dat ze een verhaal vertellen. Een verhaal dat bestemd is voor iedereen, voor zieken en gewonden. Maar toch het meest voor 'als het bezoekuur is verstreken'. Fijner bezoek dan deze dichters valt nauwelijks te bedenken.
Mario Molegraaf stelde eerder, met Hans Warren, de succesvolle bloemlezingen Ik heb alleen woorden (over afscheid en rouw) en Geluk, dat kan wel jaren duren (over het huwelijk) samen. Hij is de auteur van Het wekkertje van 23:34 over zijn dagen met en zonder Hans Warren. In 2006 publiceerde hij de verrassende gids Wijn in een notendop.