Maart 1917

Nieuwprijs €29,99
Onze prijs6,99
Uitgeverij: Hollands Diep
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 456
Afmetingen: 135x211x37
Verschijningsdatum: April 2017
EAN: 9789048829545
Let op: Nog 4 exemplaren op voorraad

Omschrijving

\'Wij zijn geen provincialen meer\', zei de Amerikaanse president Woodrow Wilson op 5 maart 1917. Het was de vooravond van Amerika\'s deelname aan de Eerste Wereldoorlog, en de Russische autocratische macht was net in elkaar gestort. Het bleek een sleutelmoment in de wereldgeschiedenis. Niet alleen voor Rusland, maar ook voor Amerika. President Woodrow Wilson had nu een ideologische reden om soldaten naar Europa te sturen: hij moest de democratie veiligstellen.

Deze dramatische maand heeft krachten ontketend die nog steeds een stempel drukken op de wereld waarin we vandaag de dag leven. Rusland begon aan een traumatische eeuw, terwijl de Verenigde Staten voor het eerst zijn rol aannam als wereldwijde brenger van democratie en vrijheid.

In Maart 1917 voert Will Englund ons met een prachtige stijl en een goudmijn aan historische bronnen mee langs alle grote thema\'s van deze turbulente tijd: de groeiende macht van de Amerikaanse president, de Russische cultuur en politiek, de strijd tegen racisme en discriminatie en de opkomst van de jazzmuziek.