IQ te koop!

Uitgeverij: Uitgeverij Terra - Lannoo
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 128
Afmetingen: 150x220x10
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789089892683
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Hoogbegaafd van nul tot achttien

Slim zijn? Heerlijk. Makkelijk mee kunnen op school, in de winkel snel het wisselgeld kunnen berekenen? Hartstikke handig. Maar wat als je IQ stukken hoger is dan dat van je leeftijdsgenoten? Als je thuis de krant leest terwijl de klas ik-maan-roos-vis leert? Als je uitgemaakt wordt voor studiebol terwijl je eigenlijk niets uitvoert? Dan blijkt slim zijn lang niet altijd een pretje.

In dit boek vertellen vader en moeder van de hoogbegaafde Ellen over haar leven van geboorte tot eind middelbareschooltijd. Over de voortdurende zorg om op school voldoende uitdaging te krijgen en verveling tegen te gaan. Over onbegrip en ergernissen. Maar ook over de leuke kanten van hoogbegaafd zijn. Ellen schrijft zelf over haar ervaringen in de klas, boeken lezen, de motivatie verliezen en over hoe ze haar eigen identiteit ontdekt. Ze sluit af met een hoofdstuk over het in haar ogen ideale schoolsysteem.

Naast ervaringen krijgt de lezer ook informatie mee over hoogbegaafdheid. Dat een hoog IQ vaak samengaat met faalangst bijvoorbeeld, dat veel hoogbegaafden een groot rechtvaardigheidsgevoel hebben, dat ze goed gedijen in niet-klassikale schoolsystemen en dat (vooral) meisjes niet willen opvallen in de klas.

De titel IQ te koop! komt van Ellen zelf. Ze verzuchtte eens: Als ik twintig IQ-punten zou kunnen verkopen, graag! Want goed mee kunnen in de klas is fijn, maar goed mee kunnen mét de klas is nog fijner.