Recensie De Krijtman: Een pakkende thriller met een origineel verhaal

“Een bak met gekleurde krijtjes, zo’n geweldig cadeau voor de tweede verjaardag van onze dochter.” Dit was de aanleiding voor C.J. Tudor voor het schrijven van haar eerste boek. Geboren in Nottingham (waar ze nog steeds woont), werkzaam geweest als winkelbediende, verslaggever, televisiepresentator, copywriter, voice –over en tevens eigenaar van haar eigen hondenuitlaatservice. De Krijtman van C.J. Tudor is een internationale sensatie die in maar liefst 39 verschillende landen is verkocht.

Samenvatting van De Krijtman

Een kleine dorpje in het Noorden van Engeland genaamd Anderbury. Het is het jaar 1986 en Eddie Munster is samen gekomen met zijn 4 vrienden in de speeltuin achter hun huis. Zij zijn hier door middel van een getekende Krijtman, op deze manier zorgen de 5 vrienden voor onderling contact met elkaar. In 1986 speelt zich een serie van gebeurtenissen plaats die Anderbury op zijn grondvesten doen schudden. Op mysterieuze wijze komt de krijtman steeds vaker voor, niet meer alleen als communicatiemiddel maar is hij steeds vaker betrokken bij merkwaardige ongelukken.

Personages in het boek De Krijtman

Het verhaal bestaat uit twee verschillende verhaallijnen. Een 12-jarige, Eddie in 1986 en een 42-jarige, Eddie in 2016. Gedurende het gehele boek wordt dit per hoofdstuk afgewisseld, dit zorgt voor een leuke dynamiek in het verhaal. Eddie Munster is eerlijk en rechtvaardig maar ook een zweverig personage. Samen met zijn uiteenlopende vrienden groep  zorgt dit soms voor een schurende samenhang wat het verhaal ten goede komt.

Het verhaal is meeslepend, wat direct in de proloog je aandacht trekt. Gedurende het verhaal komen er steeds meer spannende gebeurtenissen die zorgen voor prikkeling. Deze spannende gebeurtenissen worden afgewisseld door verhalen die de context van het verhaal creëren. De spannende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je wordt meegetrokken in het verhaal waardoor je het boek het liefst in een adem wilt uitlezen. 

Is De Krijtman een échte thriller?

De Krijtman valt volledig in het thriller genre omdat het verhaal je op veel momenten meetrekt en je aandacht te pakken krijgt. Het geweld in Krijtman is niet overdreven maar er is wel veel ruimte voor actie en gevaar. De rode draad in het verhaal is goed te volgen omdat het verhaal op een duidelijke chronologische  manier wordt verteld. (Er wordt een moord gepleegd en gedurende het boek wordt deze dader gezocht.) Door deze chronologische manier van schrijven krijg je wel het gevoel dat de gebeurtenissen voor de hand liggen. Gelukkig zorgt, C.J. Tudor bij het uiteindelijke plot wel voor een verrassende wending.

Conclusie van De Krijtman recensie

De Krijtman is een spannend en betrouwbaar geschreven thriller. De personages zijn op een goede manier uitgewerkt. Hoofdpersoon Eddy is een zweverig maar eervol personage wat zorgt voor een leuke schwung in het verhaal. De rode draad in het verhaal is duidelijk en logisch geschreven wat hier en daar zorgt voor een gevoel dat het een beetje voor de hand ligt. Dit neemt niet weg dat je uiteindelijk toch een kloppend en volwaardig einde krijgt voorgeschoteld. 

De Krijtman van C.J. Tudor krijgt 4 sterren
 

Best Verkocht

top 100
1
Nieuwprijs
€ 12,99
Onze prijs
€ 6,99
Bekijk product
New Scientist
Young Scientist vakantieboek zomer 2023
2
Nieuwprijs
€ 29,99
Onze prijs
€ 14,99
Bekijk product
Lucinda Riley
Atlas - Deel 8
3
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 12,99
Bekijk product
Rutger Bregman
De meeste mensen deugen
4
Nieuwprijs
€ 12,99
Onze prijs
€ 6,99
Bekijk product
New Scientist
Young Scientist Vakantieboek Zomer 2021
5
Nieuwprijs
€ 20,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
James Norbury
Grote Panda & Kleine Draak
6
Nieuwprijs
€ 17,50
Onze prijs
€ 10,99
Bekijk product
Suzanne Vermeer
Strandfeest
7
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 18,99
Bekijk product
Slaughter, Karin
Waarom we logen
8
Nieuwprijs
€ 13,99
Onze prijs
€ 4,99
Bekijk product
Fiona Duncan
Capitool Top 10 - Normandië (2017)
9
Nieuwprijs
€ 23,99
Onze prijs
€ 18,99
Bekijk product
Niewierra, Anya
De nomade
10
Nieuwprijs
€ 15,00
Onze prijs
€ 8,99
Bekijk product
Perrin, Valérie
Vers water voor de bloemen