Recensie Een langzaam smeulend vuur: diepgang, complexiteit met een bevredigend plot

Het tweede boek van Paula Hawkins, Het meisje in de trein was een wereldwijd succes. Het boek werd opgekocht door Dreamworks pictures en er kwam een verfilming met Emily Bunt in de hoofdrol. In dit volgende boek duikt Paula Hawkins wederom in het literaire thriller genre. Een langzaam smeulend vuur, een diepgaand verhaal vanuit meerdere perspectieve.

Samenvatting van Een langzaam smeulend vuur

Het verhaal speelt zich af in het grote en individuele Londen en gaat van start op het moment dat het toegetakelde lichaam van Daniel wordt gevonden.Daniel is door middel van meerdere messteken om het leven gebracht. De buurvrouw, Miriam heeft het dode lichaam van Daniel gevonden en al snel wordt duidelijk dat Miriam iets te verbergen heeft en dat zij meer te maken heeft met dit specifieke toeval. Naderhand komt tante Carla in het verhaal naar voren als het enige overgebleven familie lid van Daniel. Zij kent Daniel al van kleins af aan maar heeft net als Miriam een groter geheim te verbergen. De derde hoofdpersoon is de instabiele Laura. Zij blijkt Daniel als laatste te hebben gezien en de meest voor de hand liggende dader. De drie vrouwen bezitten alle drie een complex verleden met daarin hun rede voor wraakgevoelens tegenover de wereld en hun leven.

Het diepgaande verhaal van Een langzaam smeulend vuur

Op de eerste pagina’s wordt direct de toon gezet: in zijn eigen woonboot wordt Daniel dood gevonden. Aan de hand van deze gebeurtenis worden de drie hoofdpersonages geïntroduceerd .Omdat er in het begin nog niet duidelijk is wie deze personen zijn is het begin redelijk zoeken. Buiten drie hoofdpersonen zijn er ook een aantal andere personages die in het verhaal spelen waardoor het begin hier en daar, onduidelijk is. Dit vergt de enige concentratie om het verhaal goed te begrijpen. Het door elkaar gebruiken van voor- en achternamen werkt dit ook tegen.

Een langzaam smeulend vuur is duidelijk een literaire thriller

Hoe meer het boek vordert, hoe interessanter het boek begint te worden. Het uiteenzetten van de personages duurt even maar is bevorderend voor de rest van het verhaal. Omdat het verhaal vanuit drie verschillende perspectieven is geschreven zorgt dit er voor dat de verhaallijnen op zich zelf staan. Paula Hawkins kan hierdoor volledig de diepgang in met de personages waardoor het verhaal vanuit verschillende lagen steeds duidelijker wordt. Dit is het moment dat Een langzaam smeulend vuur interessant gaat worden. Als vervolgens de verhaallijnen ook steeds meer in elkaar gaan lopen wordt duidelijk waar het hele verhaal naar toe aan het werken is. De puzzelstukjes vallen stuk voor stuk steeds meer op zijn plaats waardoor het einde zeer bevredigend is.  

 

 

Eindoordeel van Een langzaam smeulend vuur recensie

Een langzaam smeulend vuur is complex maar een uiterst meeslepend boek. Het verhaal steekt soms ingewikkeld in elkaar waardoor het lezen soms veel aandacht vergt. Het complexe verhaal zorgt er wel voor dat het boek je aandacht weet vast te houden en geen moment verveeld. Dit is in het begin van het boek redelijk lastig maar gedurende het boek volgt, word je volledig in het verhaal gezogen en gaat het boek als “een snel smeulend vuur” aan je voorbij.

Een langzaam smeulend vuur krijgt 3.5 ster.  

Best Verkocht

top 100
1
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Rutger Bregman
De meeste mensen deugen
2
Nieuwprijs
€ 25,99
Onze prijs
€ 6,99
Bekijk product
Lize Spit
Ik ben er niet
3
Nieuwprijs
€ 29,99
Onze prijs
€ 14,99
Bekijk product
Riley, Lucinda
Atlas - Deel 8
4
Nieuwprijs
€ 15,99
Onze prijs
€ 5,99
Bekijk product
Farrell, Holly
Plant een pit!
5
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 8,99
Bekijk product
Smirnoff, Karin
De schreeuw van de zeearend - Millenium 7
6
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 6,99
Bekijk product
King, Stephen
Fairy tale (NL)
7
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Baldacci, David
Simpele leugens
8
Nieuwprijs
€ 22,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Swan, Karen
Het wilde eiland
9
Nieuwprijs
€ 20,00
Onze prijs
€ 7,99
Bekijk product
Edith Eva Eger
Het geschenk
10
Nieuwprijs
€ 26,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Stilton, Geronimo
Geronimo Stilton - Fantasia XVI