Recensie: De stilte van de witte stad: een psychologische thriller vol mysterie en Spanje

“Hier eindigt jouw jacht, hier begint de mijne” Pinchos, rituele moorden en Playa de la Virgen Blanca. Een psychologische thriller waarmee Eva Garcia Saenz de Urturi je meeneemt naar het Baskenland. Een meeslepend verhaal dat je grijpt, fascineert en continue op het verkeerde been zet. De stilte van de witte stad is het eerste deel in de Witte stad-trilogie.

Het meeslepende verhaal van De stilte van de witte stad

Vitoria wordt wakker geschud door een dubbele moord. Geen normale dubbele moord maar een moord waarbij de slachtoffers zijn aangetroffen in een rituele houding en eguzkilores. Een dubbele moord die doet denken aan een reeks moorden die 30 jaar geleden zijn opgehouden. Is de moordenaar weer opnieuw begonnen? Onmogelijk, deze zit inmiddels al 30 jaar opgesloten. Aan Unai Lopez de Ayala en zijn collega Estabiliz Ruiz de Gauna de taak om dit onderzoek te leiden. Een helse klopjacht waarbij de agenten niets gespaard blijft.

De stilte van de witte stad neemt je mee in de Spaanse cultuur

Al direct aan het begin De stilte van de witte s wordt de Spaanse sfeer duidelijk. De namen van de karakters zijn in het Spaans, historische plekken hebben de oorspronkelijke Spaanse naam en bij elk maaltijd worden er pinchos genuttigd. Dat de Spaanse cultuur een rol speelt in De stilte van de witte stad mag duidelijk zijn. Eva Garcia Saenz de Urturi zorgt er voor dat je helemaal wordt ingewijd in de Spaanse cultuur waardoor het voelt alsof je in het noorden van Spanje bent. De rituele moorden zorgen voor een historisch aspect en nemen je mee door de geschiedenis van Vitoria en zorgen voor een interessant thema die het verhaal uniek en origineel maken.

De stilte van de witte stad is een échte psychologische thriller

Het onderdeel waar De stilte van de witte stad met kop en schouders boven uitsteekt is het uitgedachte verhaal. het grijpt je direct vast en laat je niet meer los. Het verhaal is zenuwslopend en spannend tot de laatste bladzijde. De uitgebreide manier van schrijven van Eva Garcia Saenz de Urturi waant je mee in haar fantasiewereld waardoor je één wordt met de karakters en het verhaal. Aangekomen bij het einde, komen de twee verhaallijnen op ingenieuze wijze bij elkaar wat zorgt voor een spetterend slot. Dit sterke einde is typerend voor het psychologische thriller genre van het boek, omdat hier alles volledig op zijn plek valt.

Eindoordeel De stilte van de witte stad

Eva Garcia Saenz de Urturi schotelt je met De stilte van de witte stad een knaller van een thriller voor. Het originele verhaal steekt erg goed in elkaar, deze blijft continu verrassen doordat er steeds weer nieuwe elementen worden toegevoegd, de karakters zijn goed opgebouwd wat ervoor zorgt dat je een band met hun opbouwt en als laatste een spectaculair slot. Erg benieuwd of deel 2 in de Witte-stad trilogie dit kan overtreffen.

De stilte van de witte stad krijgt 4,5 ster

Best Verkocht

top 100
1
Nieuwprijs
€ 29,99
Onze prijs
€ 17,99
Bekijk product
Riley, Lucinda
Atlas - Deel 8
2
Nieuwprijs
€ 10,00
Onze prijs
€ 4,99
Bekijk product
Manuela Inusa
De theewinkel vol geluk
3
Nieuwprijs
€ 13,99
Onze prijs
€ 5,99
Bekijk product
Walden, Libby
Dit is uil
4
Nieuwprijs
€ 19,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Teun Toebes
VerpleegThuis
5
Nieuwprijs
€ 7,99
Onze prijs
€ 3,99
Bekijk product
Pellegrino, Nicky
Dromen van Italië
6
Nieuwprijs
€ 25,95
Onze prijs
€ 14,99
Bekijk product
Yarros, Rebecca
Fourth wing
7
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
King, Stephen
Fairy tale (NL)
8
Nieuwprijs
€ 10,00
Onze prijs
€ 5,99
Bekijk product
Ware, Ruth
In een donker, donker bos (premium pocket)
9
Nieuwprijs
€ 29,99
Onze prijs
€ 12,99
Bekijk product
John Hart / Brazil, Mark / Burbank, Jon / Jef
Capitool - Japan
10
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 17,99
Bekijk product
Lucinda Riley
De zevende zus - Deel 7