Recensie Zomeravond: Gewoon een goed boek, vol spanning en vakantie

In 2006 schreef Paul Goeken zijn allereerste deel, All-inclusvie onder zijn Pseudoniem Suzanne Vermeer. Na zijn overlijden in 2011 is de reeks voortgezet en zijn alle nieuwe delen in de bestsellerlijst terecht gekomen. Dit deel, Zomeravond zit wederom vol spanning gecombineerd met het altijd terugkerende vakantie thema. In tegenstelling tot de meeste andere delen is dit deel het begin van een nieuwe reeks waarin de hoofdrol is weggelegd voor Lauren Martens, een hulpofficier van justitie.

Een mooie Zomeravond in het prachtige Ardèche, Frankrijk

“Ik moet weten wat er die Zomeravond precies met mijn zusjes is gebeurd” zegt Lauren vastberaden. De zus van Lauren, Celeste is een losbandige meisje van 16-jaar. De wereld staat haar aan de voeten en dat is ook terug te zien in haar gedrag, want ze deinst nergens voor terug. De twee zussen zijn samen met hun ouders en nicht op vakantie in de Franse Ardèche, tot opeens alles mis gaat: Celeste wordt dood aangetroffen. Al snel blijkt dat er sprake is van een misdrijf, Julien Fournier wordt aangewezen als de dader en wordt hier vervolgens voor veroordeeld. 12-jaar later komt Lauren in contact met Nadine, een Franse journalist die twijfels heeft bij de veroordeling van Julien. Samen duiken ze opnieuw in de zaak om erachter te komen wat er daadwerkelijk is gebeurd met Celeste.

Veel zomerse (on)spanning in Zomeravond

Zomeravond is een thriller en dat is te merken aan het verhaal. Het boek is van begin tot eind spannend en er is geen moment dat het verveeld. Het verhaal is in drie delen opgedeeld en wordt chronologisch verteld, dit zorgt ervoor dat het verhaal duidelijk blijft. Het verhaal kent buiten Lauren Martens een aantal personages, dit zijn er best een aantal maar allemaal met een goede toevoeging aan het verhaal. Buiten het feit dat het verhaal en de personages goed in elkaar steken komt het altijd terugkerende vakantie thema duidelijk naar voren. Zo speelt het gehele verhaal zich af en Frankrijk inclusief croissants en Franse namen.

Beperkte diepgang in Zomeravond

Zomeravond wordt in het “nu” verteld, dit zorgt dat er beperkte achtergrondinformatie over de personages wordt verteld. Hierdoor is er niet veel diepgang in de personages en wordt er buiten een korte introductie en wat korte achtergrond informatie niet verder op in gegaan. Dit wordt uiteindelijk ruimschoots gecompenseerd met het hoge gehalte spanning in het boek. Tevenes is er ook ruimte voor romantische spanningen tussen de onderzoekers. Dit zorgt voor een extra laag in het verhaal maar had van mij uit het verhaal mogen blijven.

Het eindoordeel van Zomeravond recensie

Zomeravond is een sterk deel binnen de Suzanne Vermeer boeken. Zomeravond bezit alle aspecten van een vermakelijk boek, het is spannend, de personages steken goed in elkaar en de schrijfstijl is interessant en verveeld niet. Lauren Martins is een vernieuwend personage wat een voorbode is voor de komende boeken in de Lauren Martins-reeks. Daarentegen blijft het daar wel bij, verwacht geen literair boek met ontzettend veel diepgang maar gewoon goed en degelijk boek.

Zomeravond krijgt 3,5 ster

Best Verkocht

top 100
1
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Rutger Bregman
De meeste mensen deugen
2
Nieuwprijs
€ 25,99
Onze prijs
€ 6,99
Bekijk product
Lize Spit
Ik ben er niet
3
Nieuwprijs
€ 29,99
Onze prijs
€ 14,99
Bekijk product
Riley, Lucinda
Atlas - Deel 8
4
Nieuwprijs
€ 15,99
Onze prijs
€ 5,99
Bekijk product
Farrell, Holly
Plant een pit!
5
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Baldacci, David
Simpele leugens
6
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 8,99
Bekijk product
Smirnoff, Karin
De schreeuw van de zeearend - Millenium 7
7
Nieuwprijs
€ 24,99
Onze prijs
€ 6,99
Bekijk product
King, Stephen
Fairy tale (NL)
8
Nieuwprijs
€ 22,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Swan, Karen
Het wilde eiland
9
Nieuwprijs
€ 26,99
Onze prijs
€ 9,99
Bekijk product
Stilton, Geronimo
Geronimo Stilton - Fantasia XVI
10
Nieuwprijs
€ 20,00
Onze prijs
€ 7,99
Bekijk product
Edith Eva Eger
Het geschenk