De zaak Nicky Verstappen

Nieuwprijs € 19,95
Onze prijs€ 9,99
Uitgeverij: Media Groep Limburg
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 208
Afmetingen: 151x231x20
Verschijningsdatum: December 2020
EAN: 9789085961086
Categorie:
Thrillers / True Crime

Omschrijving

De zaak-Nicky Verstappen
Uniek boek over 20 jaar wanhoop, woede en verdriet

De elfjarige Nicky Verstappen, een verlegen knul met een passie voor voetbal, wordt op 11 augustus 1998 dood gevonden in een sparrenbos
op de Brunssummerheide. Het jongetje uit Heibloem verdween plotseling tijdens een zomerkamp op de hei met het jeugdwerk. Is hij weggelopen? Ontvoerd? Misbruikt? Vermoord?

Ruim twintig jaar houdt de zaak-Nicky Verstappen de gemoederen bezig. Het mysterie van zijn dood verwoest de levens van nabestaanden,scheurt een hecht dorp in tweeën en stelt opsporingsinstanties voor grote vragen. De zaak zit muurvast, totdat er in 2018, na een grootschalig dna-onderzoek, door een match een hoofdverdachte wordt aangehouden: Jos Brech uit Simpelveld. Nicky’s ouders en zusje hopen eindelijk antwoord te krijgen op hun vragen.
Hoe zagen de laatste uren van Nicky eruit? Had hij pijn? Heeft hij nog om zijn vader en moeder geroepen? Maar verdachte Brech beroept zich in de rechtszaak keer op keer op zijn zwijgrecht.

De zaak-Nicky Verstappen. Wanhoop, woede en verdriet verhaalt over de gebeurtenissen rond Nicky’s dood en de omzwervingen van verdachte Brech, tot en met de uitspraak in deze geruchtmakende zaak.

Marco van Kampen is verslaggever en columnist van De Limburger. In de aanloop naar het proces tegen Jos Brech schreef hij onder meer de veel beluisterde podcast Het verhaal Van Nicky Verstappen.
Paul Bots is verslaggever van De Limburger. Hij volgt de zaak Nicky Verstappen sinds 2017, het jaar dat het grootschalig dnaverwantschapsonderzoek
werd aangekondigd. Ook was hij lid van het onderzoeksteam dat het leven van verdachte Jos Brech uitploos.

Jongetjes van elf gaan niet zomaar dood’ – hoofdofficier Jan Eland
‘Onze Nicky was kansloos tegenover een roofdier dat op jacht was naar een prooi.’ – Nicky’s moeder Berthie
‘Toen ik dichterbij kwam, zag ik iets liggen. […] Het was een kind’ –