Handen omhoog! Dit is een overval!

Nieuwprijs € 20,00
Onze prijs€ 4,99
Uitgeverij: Just Publishers
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 303
Afmetingen: 135x210x30
Verschijningsdatum: November 2016
EAN: 9789089758514
Categorie:
Thrillers / True Crime

Omschrijving

John van den Heuvel schrijft in zijn voorwoord over Handen omhoog! Dit is een overval! o.a. 'Zelfs de echte crimeliefhebber zal zich overvallen voelen door een reeks nieuwe feiten!' In dit boek staan de beroemdste, beruchtste en meest spectaculaire roven en overvallen in Nederland en België. Centraal staat de opkomst en ondergang van de klassieke bankoverval. Met veel nieuwe onthullingen.

In de jaren zestig en zeventig worden de lonen nog contant uitbetaald. Het geld ligt in grote hoeveelheden opgeslagen in de kluizen van banken. De banken zijn echter nog slecht beveiligd. Er komt een hausse aan bankovervallen. Pas halverwege de jaren zeventig verbetert de beveiliging. Een bank overvallen is dan niet langer 'een fluitje van een cent'. Bankrovers worden steeds inventiever en ook gewelddadiger. In die periode beginnen latere topcriminelen als Willem Holleeder, Cor van Hout, Sam Klepper en John Mieremet hun misdaadcarrière met een overval.

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van zware wapens, shovels en explosieven. Men weet te ontkomen in snelle auto's en speedboten.
Bij de reeks overvallen door de Bende Haemers vallen zelfs doden. De Scarfacebende en Mocrovers deinzen er niet voor terug op de politie te schieten. En de spectaculaire diamantroven op Schiphol en Luchthaven Zaventem staan, samen met de 'diamantroof van de eeuw' op het Antwerp Diamond Center, hoog genoteerd in de wereldranglijsten van de grootste roven.

Handen omhoog! Dit is een overval! is een fascinerend boek vol met nieuwe feiten en onthullingen: wanneer werd de allereerste bankoverval gepleegd? Wie tipte het verzet in Almelo, bij de grootse overval uit geschiedenis, dat er meer dan 46 miljoen in de kluis zat? Hoe gaan de daders te werk? Wat doen politie en justitie? Welke lid van het Koninklijk Huis bood een beruchte crimineel zijn hulp aan? Wat is de link tussen de moordaanslag op president John F. Kennedy, de moord op een politieagent in Brussel en een reeks bankovervallen in Nederland en België?

Misdaadverslaggever John van den Heuvel schrijft in zijn voorwoord: 'Ook de lezers van dit boek zullen verbaasd zijn over sommige achtergronden van de door Jaarsma beschreven misdrijven. Alleen al om die reden is dit boek de moeite van het lezen waard.'

Crimewatcher Sjerp Jaarsma (1968) is co-auteur van de bestseller Panorama Misdaaddossier - De Heineken ontvoering en auteur van Kidnapping & Losgeld. Hierover schreef Peter R. de Vries: 'Voor crime-liefhebbers zeer interessant.'