Vitaal ouder worden is zo gek nog niet

Uitgeverij: Scriptum
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 302
Afmetingen: 186x272x30
Verschijningsdatum: April 2023
EAN: 9789463192743
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

'Vitaal ouder worden is zo gek nog niet' is het resultaat van het werk van Ester Bertholet als specialist ouderengeneeskunde. De honderden gesprekken in haar praktijk, de presentaties in wijkcentra en bibliotheken, de zoomsessies: alles valt samen in dit handboek voor 55-plussers, waarin preventie, medische klachten, medicatie en zingeving centraal staan.

Haar drijfveer is preventie. En dat begint bij de meest basale kennis over hoe lichaam en geest werken, hoe ziektes ontstaan, hoe behandelingen op elkaar aansluiten en vooral wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Als je begrijpt hoe het eigen lichaam functioneert en weet waardoor klachten ontstaan, is het makkelijker er iets aan te (laten) doen of deze te accepteren en ermee om te gaan. Je bent nooit te oud om te leren!

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet is geen ‘eenmansproject’. De auteur kreeg medewerking van 170 ouderen. Zij beantwoordden vragen van Ester en droegen zelf onderwerpen aan, zoals mobiliteit, sociale contacten, eenzaamheid, seksualiteit en reflectie op het leven. Thema’s die vaak wegens tijdgebrek onbesproken blijven bij de huisarts.

Ook betrok zij 60 collega-artsen bij het project, variërend van een cardioloog en huisarts tot een dementieconsulent en ergotherapeut. Zij lazen mee en adviseerden waar nodig. En zo ontstond er een boek dat inzicht, inspiratie en oplossingen biedt voor een breed publiek: senioren, mantelzorgers, zorgmedewerkers... Eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘ouder worden’.

Ester Bertholet (1972) heeft een zelfstandige praktijk als specialist ouderengeneeskunde. Met haar praktijk ondersteunt ze huisartsen door ouderen met ingewikkelde problemen tijdelijk over te nemen. Ester is ook bekend van het Behandelpaspoort, een houvast voor patiënten bij het voeren van gesprekken over hun behandelwensen en is medeoprichtster van Ons Raadhuis in Velp: een drukbezocht ontmoetings- en activiteitencentrum voor senioren.

www.esterbertholet.com