Een goed gewicht voor je kind

Nieuwprijs € 19,95
Onze prijs€ 5,99
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 191
Afmetingen: 217x221x17
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789002222931
Categorie:
Eten & Drinken
Let op: Laatste exemplaar

Omschrijving

EEN GOED GEWICHT VOOR JE KIND
Adviezen en lekkere recepten voor een gezond voedingspatroon voor het hele gezin
Ten opzichte van twintig jaar geleden is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld; maar liefst één op de acht kinderen is te zwaar en nog meer kinderen dreigen dat te worden. Overgewicht wordt niet alleen veroorzaakt doordat kinderen te veel (of liever: verkeerd) eten, maar ook doordat ze te weinig bewegen. Kinderen die kampen met overgewicht hebben vaak een negatief zelfbeeld en kunnen later ook ernstige gezondheidsproblemen krijgen. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogetijk een gezond voedingspatroon aan te leren en je kind voldoende te laten bewegen. Maar hoe pak je dit als ouder aan?
Een goed gewicht voor je kind helpt je al een heel eind op weg. In de inleiding krijg je een antwoord op de vele vragen die ouders zich stellen: wanneer is mijn kind te zwaar, hoeveel mag mijn kind eten, moet het echt op dieet, moet het altijd zijn bord leegeten, wat als mijn kind geen groenten wil eten, hoe kan ik mijn kind stimuleren om actiever te zijn, mag ik mijn kind belonen...?
De hoofdmoot van het boek bestaat uit ruim honderd gezonde recepten, die zeker in de smaak zullen vallen bij de kinderen en de ouders. Het zijn recepten voor het hele gezin met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Ze vragen geen uren bereidingstijd, zodat je 's avonds nog een lekkere maattijd op tafel kunt toveren.
In Een goed gewicht voor je kind worden geen calorieën geteld, wordt er niet apart gekookt. wordt er geen streng dieet voorgeschreven, maar wordt er vooral lekker en gezond gegeten.
Kortom, Een goed gewicht voor je kind is een boek dat bij ieder gezin op de keukentafel zou moeten liggen.