De crisis voorbij

Nieuwprijs € 24,99
Onze prijs€ 4,99
Uitgeverij: Lannoo Uitgeverij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 240
Afmetingen: 20x240x170
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789020983371
Let op: Laatste exemplaar

Omschrijving

Kan uw onderneming de economische crisis aan? Valt onze regio in een zwart gat of gaan we een nieuwe gouden toekomst tegemoet? Wie wil overleven, zal zich radicaal moeten aanpassen. Kleine, stapsgewijze verbeteringen volstaan niet meer. Transformatie, daarover gaat het. Transformatie is het preventief recept tegen een crisis. Excellente ondernemingen hebben passie voor ondernemen. Ze zijn gedreven en transformeren. Ze blinken uit in talentontwikkeling, innovatie en internationalisering. Vlaanderen heeft nood aan een drievoudige transformatie: een economisch doorbraakplan, een nieuwe architectuur voor onze solidariteitssystemen en een grondige staatshervorming. Lees een extract uit het boek Vlaanderen is een van de welvarendste regio's ter wereld. Maar zijn we ook crisis-proof? Kunnen onze ondernemingen een stevige economische crisis aan? Zullen we de storm goed doorstaan? Kunnen we er ook als winnaars door komen?

Eén ding is zeker. We zullen tegen 2020 slechts een Europese topregio worden als we in Vlaanderen kunnen blijven rekenen op topondernemers, op excellente ondernemingen, op wereldspelers. Op bedrijven die uitblinken in talentontwikkeling, innovatie en internationaal ondernemen. Op bedrijven die hoogwaardige jobs creëren die zorgen voor vele afgeleide jobs in de dienstensector. Op bedrijven die actief en proactief de transformatie voorbereiden.

Transformatie is een doorslaggevende vaardigheid voor een succesvolle onderneming in de wereldwijde kenniseconomie van de eenentwintigste eeuw. Wie niet anticipeert, wie niet op geregelde tijdstippen en tijdig zijn toekomst radicaal herdefinieert, gaat wellicht onderuit. Transformatie is het preventief recept tegen crisis.

Wat geldt voor een onderneming, geldt ook voor een regio. Ook Vlaanderen staat voor een belangrijk keerpunt. Ook onze regio moet dringend aan zijn transformatie werken.

We hebben een drievoudige transformatie nodig: een economisch doorbraakplan dat het economisch DNA van onze regio grondig vernieuwt, een nieuwe architectuur voor onze solidariteitssystemen en een grondige staatshervorming die elke regio de instrumenten geeft om te doen wat nodig is.

Dit boek geeft een blauwdruk voor transformatie, zowel voor de Vlaamse ondernemingen, als voor de Vlaamse regio. Zodat we als winnaars uit de crisis komen.