De match van het jaar

Nieuwprijs € 20,55
Onze prijs€ 1,99
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 304
Afmetingen: 141x216x40
Verschijningsdatum: Augustus 2015
EAN: 9789022331606

Omschrijving

\'De match van het jaar\' is een geschiedenis van de Jupiler Pro League, de pintjesliga. 1990 tot 2015. 25 seizoenen, 25 wedstrijden. In die wedstrijden vindt Dirk Deferme meer dan de som van de kwaliteit van het voetbal, het resultaat of de historische impact van een match. De grote clubs zitten erbij, met mooie overwinningen en net zo dikwijls met hun pijnlijkste nederlangen. De kleintjes willen zich wel eens ontpoppen als reuzendoder - het geeft glans aan hun vele nederlagen of aan de middelmaat waar ze toch zo moeilijk bovenuit kunnen stijgen. 1990 tot 2015 was niet zomaar 25 jaar. Het voetbal werd volwassen, kwam in de greep van de economische wetmatigheden - de rijken werden rijker, en volgens veel mensen is de sport nu definitief naar de kloten. Deferme denkt dat ze dwalen. Het komt wel goed, zei de optimist en hij is een pessimist met ervaring.
Dit is het verhaal van onze competitie, van onze clubs en onder anderen Marc Wilmots, Maged Samy, Thibaut Courtois, Marc Degryse, Zheyun Ye, Axel Witsel en Marcin Wasilewski, Jan Ceulemans, Vincent Kompany, de duiven van Antoine Vanhove en de rest van het pak.

Dirk Deferme is al vijfentwintig jaar voetbalcommentator en stilaan een van de coryfeeën van de Belgische voetbaljournalistiek. Sinds 1993 werkt
hij voor de Vlaamse Media Maatschappij en is hij te horen op vtm en 2BE. Bovendien is hij een Limburger met een bizarre voorliefde voor KV Mechelen. Eerder schreef hij \'Iedere dag ergens voetbal\' (2008).