The truth about food

Uitgeverij: A.W. Bruna LeV.
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 240
Afmetingen: 187x249x20
Verschijningsdatum: Maart 2007
EAN: 9789022993224
Categorie:
Eten & Drinken
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Is rode wijn goed of slecht voor je? Ga je van bepaald voedsel beter zien? Heeft het zin om acht glazen water per dag te drinken? Welk voedsel is lustopwekkend en waarvan verlies je alle lust? Waarom kan je dunne vriendin alles eten wat ze wil zonder aan te komen? Het is tijd om de waarheid te ontdekken. Jill Fullerton-Smith is senior executive producer bij het bbc Sciene Department. Het Science Department van de bbc hanteert zeer hoge kwaliteitseisen en werkt voor elke serie samen met topwetenschappers op het betreffende vakgebied. Jill Fullerton-Smith bedacht en produceerde de baanbrekende televisieserie The Truth About Food, waarop dit boek is gebaseerd. Ze woont in Londen en Glasgow met haar man en kinderen. The Truth About Food is het grootste onderzoek in zijn soort. Voor het eerst worden alle mythes rond voeding in het laboratorium en de praktijk getest om aan te tonen welke waar zijn en welke verzinsels. Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beïnvloedt. En hoe het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen. Dit gezaghebbende, leesbare boek vol tips en illustraties maakt een einde aan alle fabeltjes. Dit zijn de feiten over het effect van voedsel op je lichaam.