Koudvuur / 1 In de schaduw van de zwarte zon

Uitgeverij: Luitingh
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 558
Afmetingen: 150x230x45
Verschijningsdatum: Oktober 2007
EAN: 9789024559701
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

In de Schaduw van de Zwarte Zon, Als de Ware Duisternis valt en Kroon der Schaduwen vormen bijeen de zorgvuldig geschreven en gecomponeerde Koudvuur-trilogie, waarmee C.S. Friedman het in de tweede helft van de jaren negentig in de VS van cult- tot publiekslieveling bracht.

Het verhaal van de Koudvuur-trilogie opent op de wereld Erna, waar na twaalf eeuwen vruchteloze strijd tussen de mensheid en de fage - een verschrikkelijke natuurkracht die zich voedt met meer dan alleen de dromen en de nachtmerries van mensen - een wankel evenwicht is ontstaan. Dat wil zeggen, dat lijkt zo. Vier mensen, toekomstige reisgezellen tegen wil en dank, vermoeden anders en beginnen aan een uiterst hachelijke onderneming, een queeste waarvan het voortbestaan van de mens op Erna afhangt.

De reisgenoten zijn de priester-krijger Damien Vryce, een rebelse krijger die van mening is dat tovenarij een potent wapen is in de strijd tegen het kwaad. Ciani van Faraday is een van die zeldzame mensen die in staat zijn de geheimzinnige fage te zien. Senzei Reese is haar trouwe vriend en tegelijk manusje-van-alles. De laatste van het viertal is de tovenaar Gerald Tarrant. Zijn innemende uitstraling verhult een uiterst kille geest. Is hij wel de goedbedoelende man die hij zegt te zijn?

Gezamenlijk nemen zij het op tegen het kwaad dat de mens bedreigt, tegen de meedogenloze voornemens van de fage.