India

Nieuwprijs €23,59
Onze prijs4,99
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep bv
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 343
Afmetingen: 134x220x16
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789025745769

Omschrijving

India staat als toeristische bestemming al jaren in de belangstelling van westerse reizigers. En terecht, want het land is heel afwisselend en heeft de bezoekers veel te bieden: men vindt er Tibetaanse kloosters hoog in de bergen van de Himalaya, forten uit de tijd van de mogols, met erotisch beeldhouwwerk overdekte tempels, palmenstranden en wildreservaten. Het klimaat varieert van arctisch koud in het hoge noorden tot tropische temperaturen in het zuiden.

Opmerkelijk is de verscheidenheid aan bevolkingsgroepen. Er zijn miljoenensteden als Delhi, Calcutta en Mumbai, maar ook vissersdorpjes en kleine boerengemeenschappen.

Naast uitgebreide informatie over het land en de bevolking, geschiedenis en cultuur komen in deze gids de hoofdstad Delhi, het in het noorden gelegen Ladakh en de sprookjesachtige deelstaat Rajastan aan bod. De auteurs laten het mogolverleden herleven in Agra. Orissa, met de Gouden Driehoek en kleurrijke minderheden, is in opkomst.

Het zuiden heeft magnifieke tempels en is voor veel bezoekers het 'echte' India. En Goa met zijn stranden vormt een perfecte afsluiting van een rondreis door het land.

Al deze aspecten komen in deze gids uitgebreid aan de orde. Betrouwbare praktische informatie, mooie foto's en duidelijke kaarten completeren het geheel.

India
Leon Peterse & Joke Petri
8ste geactualiseerde druk
isbn 9789025745769
E 22,95
NUR 517