De dochter van

Uitgeverij: Unieboek BV
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 336
Afmetingen: 140x196x30
Verschijningsdatum: December 2007
EAN: 9789026985492
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Op een morgen wordt Alice Brill wakker met het diepe besef dat er iets helemaal fout is. Er is een leegte in haar borst, een gevoel van dreiging dat ze niet kan thuisbrengen noch van zich afschudden.

Is het iets dat ze gedaan heeft of juist vergeten is te doen? Is het haar huwelijk, dat veranderd is van een inspirerende in een kwijnende aangelegenheid? Zijn het de zorgen om haar jongste zoon die maar niet wil deugen? Komt het door het verlies van haar baan en de nieuwe weg die ze is ingeslagen? Of is het haar vader, vroeger een vooraanstaande chirurg, die nu in de greep van d ntie wegkwijnt in een verzorgingstehuis?

Terwijl Alice de oorzaak van haar rusteloosheid probeert te vinden wordt ze prettig afgeleid door haar ontdekking van een getalenteerde schrijver, tot wie ze zich seksueel aangetrokken voelt. En terwijl hun contact zich verdiept, realiseert Alice zich dat het mysterie dat ze probeert op te lossen niet in het heden ligt, maar in het verleden, in de geheimen van een relatie die nooit zo perfect was als het leek. De dochter van is een indringend portret van een vrouw die in het reine moet komen met haar familiegeschiedenis en met de feilbaarheid van het geheugen.

Van Holkema & Warendorf maakt deel uit van Unieboek BV, Houten/Antwerpen