Kronieken / 1

Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 311
Afmetingen: 150x222x32
Verschijningsdatum: Maart 2006
EAN: 9789038814315
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Toen ik in New York aankwam, was het hartje winter Het was bar koud en in elke ader van de stad lag een dik pak sneeuw, maar ik kwam net uit het ijskoude Noorden, een klein stukje aarde waar de donkere bevroren bossen en de ijzige wegen mij niet van mijn stuk brachten Ik kon de beperkingen overstijgen. Ik was niet op zoek naar geld of liefde. Ik had een verscherpt bewustzijn, wist waar ik naartoe wilde, was onpraktisch en bovendien een idealist. Ik kende geen mens in deze donkere koude metropool maar dat zou allemaal veranderen - en snel ook.

In een filmische, trefzekere stijl voert Dylan de lezer mee naar vijf belangrijke periodes in zijn leven: van zijn eerste dagen in het door sneeuw bedekte New York, hongerig naar succes, naar het Woodstock van de jaren zestig, het magisch centrum van de wereld; van een schamel appartement in Greenwich Village, van waaruit hij de in een razend tempo veranderende tijden waarneemt, tot de euforische dagen in een opnamestudio waar hij samen met Daniel Lanois werkt aan zijn meesterlijke comebackplaat Oh Mercy.

Helder, direct, openhartig: Kronieken is een ontroerend en fascinerend portret uit de eerste hand van misschien wel de belangrijkste artiest van de twintigste eeuw, die ooggetuige was van enkele van de roerigste episodes in de moderne wereldgeschiedenis.

De auteur: Bob Dylan (geb. Robert Allen Zimmerman, 1941) is de grootste singer-songwriter van de twintigste eeuw. Kronieken is het eerste deel van zijn autobiografie, waarvan nog twee delen zullen verschijnen.