Het dertiende verhaal

Uitgeverij: Mouria
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 430
Afmetingen: 150x230x34
Verschijningsdatum: Januari 2008
EAN: 9789045848242
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Beklemmend, geheimzinnig, tijdloos en betoverend. Een spannende roman over familiegeheimen en de kracht van het woord.

'Vertel me de waarheid.' Het is een eenvoudig verzoek dat de biografe van Vida Winter aan haar doet. Vida Winter is een gevierde bestsellerauteur, schrijfster van een indrukwekkende reeks romans. Iemand die talloze verhalen over haar leven heeft verteld, verhalen die allemaal verzonnen zijn. Ooit debuteerde ze met de bundel Dertien verhalen, een boek met twaalf verhalen. Nu is het tijd om het dertiende verhaal te vertellen, het enige verhaal dat waar is en dat begint met de zin: 'Op een dag was er een tweeling.'

'Vertel me de waarheid.' Het zijn de woorden die nadreunen in het hoofd van Margaret Lea, de vrouw die van Vida Winter de opdracht krijgt haar biografie te schrijven. Margaret zelf zal moeten leren leven met de pijn van haar eigen verleden en de waarheid over haar afkomst, die lang voor haar verborgen is gehouden.

´Vertel me de waarheid.´ Vida Winter vertelt Margaret het huiveringwekkende verhaal over de familie Angelfield, over haar mooie en eigenzinnige moeder Isabelle en over de tweeling Adeline en Emmeline. Margaret gaat geheel op in Vida's verhaal, maar als biografe weet ze dat ze feiten en fictie moet scheiden. En dat ze, daar waar een schrijfster als Vida Winter verhalen verzint, als taak heeft de waarheid te achterhalen.

Oorspr. titel: The Thirteenth Tale Vertaling: Mariëtte van Gelder