De macht van McKinsey

Nieuwprijs € 24,99
Onze prijs€ 12,99
Uitgeverij: Business Contact
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 349
Afmetingen: 151x229x28
Verschijningsdatum: Oktober 2022
EAN: 9789047015215
Let op: Nog 4 exemplaren op voorraad

Omschrijving

Onderzoeksjournalisten Walt Bogdanich en Michael Forsythe onthullen in ‘De macht van McKinsey’ hoe kostenbesparing en efficiëntie steeds weer de kern vormen van de adviezen van McKinsey & Company. De consultants van McKinsey adviseren wereldwijd de invloedrijkste bedrijven, organisaties en overheden. Het bureau laat zich voorstaan op zijn door waarden gedreven aanpak en gaat tot het uiterste voor zijn klanten, maar strijkt nooit met de eer als de klant succes behaalt. Met deze reputatie werd McKinsey de heilige graal voor ambitieuze studenten, en veel invloedrijke personen begonnen er hun carrières.
Maar wat blijft er van die reputatie over als je achter de schermen kijkt? Niet zelden leiden de adviezen van McKinsey tot misstanden bij de geadviseerde organisaties, met grote opbrengsten voor de consultants en hun opdrachtgevers. Ook in de keuze voor zijn klanten – van corrupte overheden tot de tabaksindustrie – zijn McKinseys waarden ver te zoeken. Beschuldigingen van belangenverstrengeling veegt het bureau van tafel: hun teams hielpen weliswaar bij het versterken van de Chinese marine enerzijds en adviseerden het Pentagon hoe militaire agressie vanuit China te pareren anderzijds, maar de teams werkten apart van elkaar.
Zo heeft McKinsey een onzichtbare maar niet te onderschatten invloed op onze economie, ons politiek beleid en zelfs op oorlogsvoering.