101 Trainingsoefeningen voor paard en ruiter

Uitgeverij: Veltman Uitgevers B.V.
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Afmetingen: 225x286x22
Verschijningsdatum: November 2016
EAN: 9789048305636
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Vraag jij je tijdens het trainen weleens af 'wat zal ik nu vandaag eens doen?' Dan is dit boek met 101 oefeningen om uit te kiezen de juiste keuze!

Het trainen van het paard is essentieel voor elke vorm van paardensport. Daarom is het voor de vorderingen van zowel paard als ruiter van belang dit goed te doen.

101 trainingsoefeningen voor paard en ruiter is een boek met oefeningen voor ruiters die hun eigen vaardigheden en die van hun paard willen verbeteren. Of het nu gaat om het beter voor elkaar krijgen van de balans van het paard, om meer impuls te krijgen, of om zijgangen onder de knie te krijgen, de helder gepresenteerde oefeningen in dit boek bevatten alle informatie die nodig is om de oefening correct uit te voeren, veel voorkomende fouten te herkennen en te leren deze te corrigeren.

De oefeningen worden geïllustreerd met tekeningen als een plattegrond en met aanwijzingen die de juiste hulpen van de ruiter benadrukken.
Experts uit de paardensport laten hun favoriete oefeningen zien en geven waardevolle tips en adviezen.

* Met oefeningen voor elk niveau, van beginnend tot ZZ-Licht-niveau
* Duidelijke schema's en illustraties
* Favoriete trainingsoefeningen van experts uit de paardensport, waaronder Pippa Funnell, Richard Davison en Mary King
* Samengesteld in overleg met oud-international eventing Andrew Day

Jaki Bell was jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift Horse. Tegenwoordig is zij freelance paardensportjournalist. Dit is haar eerste boek.
Andrew Day is een oud-international en docent bij 'Training the Teachers of Tomorrow Trust' (TTT). Hij geeft clinics aan ruiters van elk niveau, van beginner tot Grand Prix.