Cuisine

Uitgeverij: Veltman Uitgevers B.V.
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Afmetingen: 196x258x53
Verschijningsdatum: Juli 2013
EAN: 9789048307920
Categorie:
Eten & Drinken
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Sterrenchef Guy Martin van restaurant Le Grand Véfour in Parijs presenteert ons 300 recepten uit de Franse keuken gerangschikt naar het soort gerecht. Deze uitgebreide verzameling bevat niet alleen de grote klassiekers uit de Franse keuken, maar ook lokale gerechten en basisrecepten. soepen & consommés voorgerechten salades & snacks vis & zeevruchten vlees pasta & granen groenten patisserie & desserts Er is niet veel bekend over Guy Martin, hij is een eenvoudige, bescheiden en discrete chef. Deze autodidact heeft echter een indrukwekkende staat van dienst. Als kind wilde hij dokter worden of rockmuzikant. Hij ging alleen naar de koksschool om bij zijn muzikale vrienden in de buurt te kunnen blijven. Hij ging werken in een pizzeria en raakte daar toch heel erg geïnteresseerd in het vak. Van 1981 tot 1991 werkte hij als chef bij Relais & Châteaux, een exclusieve verzameling van 518 van de beste hotels en gastronomische restaurants in meer dan 60 landen. Eerst werkte hij drie jaar in Château de Coudrée en vervolgens acht jaar in Château Divonne als chef en manager. Hier kreeg hij in 1985 zijn eerste Michelinster en 5 jaar later de tweede. In november 1991 kreeg hij een aanbod om als chef en manager bij Grand Véfour in Parijs te komen werken en sindsdien nam zijn carrière een vlucht: hij won de ene na de andere prijs en als bekroning op zijn werk kreeg hij in 2000 een derde ster.