Starr

Uitgeverij: Houtekiet
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 320
Afmetingen: 140x220x22
Verschijningsdatum: Oktober 2007
EAN: 9789052409672
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Na de geheimzinnige verdrinkingsdood van zijn vrouw, is professor Victor Cox, docent filmgeschiedenis en een wandelende filmencyclopedie, voor commissaris Luyckx de eerste en enige verdachte, maar hij kan niets bewijzen.

Cox laat intussen de dood van zijn vrouw niet aan zijn hart komen en valt algauw voor een van zijn studentes, de bloedmooie Starr Mortenson. Ze lijkt als twee druppels water op de Amerikaanse actrice Louise Brooks. Maar tijdens een verblijf in Koksijde loopt Starr in zee en keert niet meer terug.

Ook bij vier andere moorden op jonge vrouwen, die commissaris Luyckx onderzoekt, blijkt telkens weer dat professor Cox de slachtoffers heeft gekend. Sterker, de moorden zijn perfecte imitaties van bekende filmscènes. Cox kan niet anders dan dit toegeven, maar is hij daarom de serial killer?

Cox raakt in de war en haalt fictie en realiteit steeds meer door elkaar. Heeft hij te veel films gezien? Is hij daardoor schizofreen geworden? Of paranoïde? Hoe dan ook, met zijn gekwelde geest begint hij aan zijn eigen onschuld te twijfelen.

Starr is een donkere psychologische thriller en tegelijk een hommage aan de Amerikaanse film noir.