De linkerbil van Bettini

Uitgeverij: Podium b.v. Uitgeverij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 205
Afmetingen: 144x200x20
Verschijningsdatum: Februari 2007
EAN: 9789057593062
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

De bekende televisie- ei en theatermaker Wilfried de Jong toont in De linkerbil van Bettini zijn grote kwaliteiten als schrijver van sportverhalen. In deze kloeke bundel komen zijn voorliefde voor absurdisme en gedetailleerde observatie samen. Al jarenlang schrijft hij literaire sportverhalen voor Hard Gras en De Muur, en sinds 2003 heeft hij een vaste column op de sportpagina van NRC Handelsblad.

In De linkerbil van Bettini is hiervan een selectie opgenomen. Daarnaast is er in deze rijke bundel veel ander moois te ontdekken: ook in interviews, gedichten en gloednieuwe verhalen bezingt Wilfried de Jong de dramatiek van sport. Hij gaat op zoek naar overwinningen en dieptepunten, naar helden en verliezers. Voor hem telt niet de uitslag, maar het leven in en rond de sport.

De linkerbil van Bettini is een boek waar de passie voor sport vanaf spat, een boek voor voetbalgekken, wielerfanaten, bokskampioenen, gewichtheffers en vooral: voor lezers. Kortom, een aanwinst voor de sportliteratuur in Nederland.