De zomer van Godard

Uitgeverij: Uitgeverij Aspekt B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 248
Afmetingen: 134x215x25
Verschijningsdatum: Oktober 2013
EAN: 9789059119345
Categorie:
Romans / Literaire roman
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

In de jaren zeventig ziet Thomas, een student met literaire aspiraties, samen met zijn vriendin Olga Jongkind Godards film Pierrotle fou. De film maakt een onvergetelijke indruk op hem: schoonheid,politiek en een spannend verhaal kunnen dus toch samengaan!
Kort na het zien van de film verdwijnt Olga plotseling uit
zijn leven. Een kwart eeuw later doet Thomas ? inmiddels redacteur bij een uitgeverij en schrijver van essays en boeken over kunst ? mee aan een televisiequiz. Omdat hij het antwoord weet op de laatste vraag, een vraag over de schilder Jongkind, wint hij een miljoen. Maar het enige wat hem nog interesseert is de verblijfplaats van Olga Jongkind, en waarom zij destijds zo plotseling is verdwenen. De zomer van Godard beschrijft de zoektocht naar Olga, die tegelijk een zoektocht is naar de schoonheid van musea in de
Franse provincie en naar de verhouding tussen ?sociaal bewustzijn èn individuele autonomie. Evenwicht èn vitaliteit. Passie voor kunst èn voor politiek. Het vermogen om oprecht te wanhopen over het lot van de wereld en tegelijk zonder krampachtigheid van het leven te genieten.?
Hein-Anton van der Heijden is politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam.
Verhalen van zijn hand verschenen in De Gids en De tweede Ronde, en werden door
de pers enthousiast ontvangen.

Uitgeverij Aspekt
www.uitgeverijaspekt.nl
www.heinantonvanderheijden.nl