Japanse kroniek

Uitgeverij: Uitgeverij Bas Lubberhuizen
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 224
Afmetingen: 149x216x19
Verschijningsdatum: Juni 2012
EAN: 9789059373068
Categorie:
Romans / Literaire roman
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

'Prachtboek... Een meesterwerk' - Het Parool (5 sterren)over Bouviers eerdere werk De wegen van de wereld

'Vroeger was dit een stad van zijde, van bloed, van monsters getemd tot vermaak van de dames van het hof, van schilders die met een penseel in de aanslag zaten te wachten tot het licht of de wind de ultieme vorm der dingen zou onthullen... Tegenwoordig is de hemel opgerold en het schoolbord uitgerold. De traditie is geen voedingsbodem meer, maar een deksel dat goed afsluit.'

Nicolas Bouvier, gelauwerd reisschrijver, leerde dankzij zijn lange verblijf tussen 1955 en 1970 Japan en zijn volk goed kennen. De neerslag daarvan is Japanse kroniek, waarin hij op persoonlijke, lucide en geestige wijze inzicht geeft in een van de voor westerlingen raadselachtigste landen. Beknopte, indringende en vaak grappige schetsen van de geschiedenis, religie en cultuur wisselt hij af met persoonlijke indrukken en ervaringen.

De auteur
De Zwitserse schrijver, journalist en fotograaf Nicolas Bouvier (1929-1998) maakte vele reizen door Europa, het Midden-Oosten en Azië. Hij schreef daarover diverse boeken, waarvan Uitgeverij Bas Lubberhuizen eerder met veel succes De wegen van de wereld en De schorpioenvis in Nederlandse vertaling uitbracht.