Lied van de woestijn

Uitgeverij: Arena
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Ramsj
Aantal Pagina's: 284
Afmetingen: 155x235x28
Verschijningsdatum: Februari 2007
EAN: 9789069748320
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Senait Mehari werd vermoedelijk in 1976 in Asmara geboren, maar zekerheid daarover heeft ze niet. Ze woont tegenwoordig in Berlijn, waar ze carrière maakt als zangeres en songwriter en goede doelen steunt als Unicef en Terres des Hommes.

Senait Mehari beschreef haar onthutsende levensgeschiedenis als kindsoldaat in het boek Strijden voor mijn land. Ze heeft weliswaar een thuis gevonden in Europa, maar daarmee is haar verhaal nog niet ten einde. Met haar kindertijd heeft zij ook haar vaderland verloren. Zij besluit terug te keren naar Afrika, in de hoop daar haar wortels en haar plaats in de wereld te vinden.

De oorlog met Ethiopië heeft een diepe bres geslagen in de traditionele gemeenschap van Eritrea, en de mensen zijn zowel geestelijk als lichamelijk zwaar beschadigd. Senait bezoekt andere vrouwen die kindsoldaat zijn geweest en die niet, zoals zijzelf, hun ellende konden ontvluchten, en onvermijdelijk neemt het verleden weer bezit van haar. Tot ze haar oma Sifan ontmoet. Bij haar vindt Senait wat het Westen haar niet kan geven: gemeenschapszin, familiegevoel en vooral veel muziek, die haar leven kleur geeft.