De magie van New York

Nieuwprijs € 19,49
Onze prijs€ 9,99
Uitgeverij: Veltman Distributie B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 176
Afmetingen: 168x220x16
Verschijningsdatum: Juli 2015
EAN: 9789082156706
Let op: Laatste exemplaar

Omschrijving

New York is de stad der steden waar vrijwel iedere bezoeker verliefd op wordt. De ultieme smeltkroes van culturen. De stad elek­trificeert, werkt als een magneet. Alleen al de 14.000 gele taxi's geven de stad een dynamisch, kleurrijk aanzien. Op Times Square zit de champagne in de lucht.

De beroemde bezienswaardigheden als het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld kent iedereen maar Manhattan is ook een schatkamer vol nog niet zo bekende, maar wel heel bijzondere plekken. Oud en nieuw wisselen elkaar af. 'The city that never sleeps' is constant in beweging.

In 1626 kocht Peter Minuit uit naam van de West Indische Compagnie voor een paar koperen braadpannen en wat andere snuisterijen ter waarde van 60 gulden 'Mannahata' van de indianen: het eiland met de vele heuvels. Nieuw Amsterdam was een kleine nederzetting. In de negentiende eeuw lag Greenwich Village nog buiten de stad die sinds 1664 New York heet.

In dit boek verlaten New York-adepten Willem Post en Ton Wienbelt de platgetreden paden en laten zich verrassen. Vanaf Battery Park in het voormalige Nieuw Amsterdam trekken zij dwars door Manhattan helemaal naar het meest noordelijke puntje. Onderweg beschrijven zij bijzondere plekken waar u misschien wel eens van gehoord heeft, maar nooit geweest bent. Zij nemen u mee naar een bijzonder park waar u een ontdekking doet, een klein monument met een wel heel bijzonder verhaal en een aparte winkel waar de meest buitenissige artefacten te bewonderen zijn.

Slenteren door de stad die als een vloedgolf over je heen komt. Maar het is ook de stad van Central Park, die oase van rust, zelfs als in het weekend de New Yorkers er voor hun broodnodige ontspanning massaal komen joggen, musiceren en dansen. Zo relaxed! In het groen tegen de achtergrond van de majestueuze wolkenkrabbers.

De 'Big Apple' is als een toverspiegel waarin de hele wereld zichtbaar is. Iedereen voelt zich er thuis. Dus 'Imagine New York' zeggen de auteurs met een knipoog naar John Lennon die in Strawberry Fields in Central Park zo passend wordt herdacht. Ook daaraan besteedt dit boek aandacht.