De blauwe fabel

Nieuwprijs € 22,50
Onze prijs€ 12,99
Uitgeverij: Follow the Money
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 256
Afmetingen: 142x216x26
Verschijningsdatum: Januari 2022
EAN: 9789083196015
Let op: Nog 3 exemplaren op voorraad

Omschrijving

Geen industrie wordt zo gedomineerd door avontuur, romantiek en patriottisme als de luchtvaart. Geen bedrijf maakt Nederlanders trotser dan de KLM. Onze koninklijke luchtvaartmaatschappij zou zelfs aan de basis staan van het succes van de BV Nederland. Maar op welke feiten is dat gebaseerd?

In De blauwe fabel vertelt Ties Joosten aan de hand van minutieus historisch onderzoek en op basis van tientallen interviews met insiders hoe de KLM keer op keer profiteert van de Nederlandse liefde voor de zwaan. Of de KLM nu geraakt wordt door economische crises, een pandemie of door opkomend nationalisme: de overheid staat altijd klaar om haar met een grote zak geld te redden.

Nu de klimaatcrisis de toekomstperspectieven van het luchtvaartbedrijf langzaam maar zeker doet vervagen, is het tijd om de oude zwaan recht in de ogen te kijken. Zijn we na honderd jaar nog altijd verblind door de liefde voor onze nationale trots?

Reacties:
‘Een krachtig pleidooi om na 100 jaar blinde verliefdheid onder ogen te zien wat de KLM ons echt kost.’
- Jeroen Smit
‘De tijd van ongebreidelde groei is voorbij. Ties Joosten legt helder uit dat de KLM zonder een krimpstrategie geen toekomst heeft.’
- Marjan Minnesma
‘Een onthullend boek van een van de betere onderzoeksjournalisten van Nederland.’
- Rutger Bregman