Dit is de canon

Nieuwprijs € 24,99
Onze prijs€ 7,99
Uitgeverij: Uitgeverij Orlando
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 349
Afmetingen: 146x222x35
Verschijningsdatum: Juni 2023
EAN: 9789083255156
Categorie:
Romans / Literaire roman

Omschrijving

De kracht van fictie is dat ze lezers de mogelijkheid biedt om nieuwe werelden te ontdekken en kennis te maken met andere geloven of meningen. Dit is de canon biedt een veelzijdig perspectief op ons verleden, heden en toekomst, en is een
boek dat het verdient om gelezen te worden door alle boekenliefhebbers – of ze nou bij een boekenclub zitten, alleen lezen, zichzelf willen onderwijzen of leraar zijn.

Dit is de canon breekt met de veelal door witte mensen gedomineerde ‘verplichte leeslijst’ die de geaccepteerde norm is geworden en benadrukt krachtige stemmen en culturele perspectieven die hun plek op onze boekenplank opeisen.

Van literaire reuzen als Toni Morrison en Chinua Achebe tot minder bekende maar even belangrijke auteurs als de Caribische schrijver Earl Lovelace of de Aboriginal-schrijver Alexis Wright; van Eileen Chang, Chimamanda Ngozi Adichie
en Buchi Emecheta tot G.V. Desani, de romans die in Dit is de canon worden aanbevolen zijn zowel meeslepend als lyrisch, innoverend en inspirerend.