De Google formule

Uitgeverij: Just Publishers
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 224
Afmetingen: 135x211x21
Verschijningsdatum: Februari 2023
EAN: 9789089753816
Categorie:
Divers / Overig
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

De Google Formule - Bob Hardus

‘OK Google. Wat is het masterplan?’

Een website met een zoekbalk en een vrolijk logo. Zo begon Google in 1998. Door onze honger naar kennis groeide een vriendelijke zoekmachine razendsnel uit tot een van de machtigste bedrijven ter wereld.

Tegenwoordig gebruikt iedereen Google. Met Google Maps, Android, YouTube en Gmail. Via slimme apparaten, opslag in de cloud en nieuwe medicijnen. Advertenties zijn de brandstof waar het imperium op draait.

Wat gebeurt er wanneer de Big Tech-gigant straks al zijn diensten en onze gebruikersdata aansluit op de nieuwste Artificial Intelligence (AI)?

Die vraag legde IT-specialist Bob Hardus voor aan ex-Googlemedewerkers, programmeurs, beleidsmakers, hoogleraren, medici en visionairs. Zijn tocht van Amsterdam naar Berlijn en van Parijs naar Breda leverde inspirerende inzichten, maar ook verontrustende ontdekkingen op. Google blijkt al veel verder dan wij denken.

Sciencefiction staat op het punt werkelijkheid te worden. In De Google formule lees je hoe ons leven ingrijpend gaat veranderen.

Verliest de gezondheidszorg de greep op de privacy van patiënten? Raakt de auto-industrie in de ban van zelflerende algoritmes en sturen de techreuzen onze overheid het bos in met loze beloftes?

Check zelf wat Google over jou weet op: www.degoogleformule.nl