De vondeling van Veenhuizen

Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 336
Afmetingen: 140x214x28
Verschijningsdatum: April 2024
EAN: 9789401621892
Categorie:
Romans / Literaire roman
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

De adembenemende historische roman De vondeling van Veenhuizen van bestsellerauteur Patricia Snel begint in Amsterdam, 1824. De wezen Karel en Lize worden per beurtschip overgebracht naar de kinderkolonie van Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor.

 

In Veenhuizen is alles anders: het Drentse landschap, de mensen, het straffe dagelijkse regime. Karel en Lize worden met honderden andere kinderen aan het werk gezet. Ze kunnen maar moeilijk wennen aan het slechte eten, de strenge opzieners en de vele regels. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje hebben gesloten, smeden ze samen een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen. Een plan dat grote gevolgen zal hebben voor hun toekomst… Voor de lezers van Het pauperparadijs en Simone van der Vlugt.

 

 

‘Patricia Snel weet hart en hoofd te raken in dit ontroerende en spannende historische verhaal.’ − Susan Smit

 

 

'De mooiste roman die ik in tijden heb gelezen. Vanaf de eerste pagina laat het verhaal je niet meer los. Indrukwekkend en spannend. En vergeet de tissues niet!’ - Sandra Schuurhof