De dikke mensen show

Nieuwprijs € 15,00
Onze prijs€ 8,99
Uitgeverij: Uitgeverij Water
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 232
Afmetingen: 122x192x22
Verschijningsdatum: Oktober 2023
EAN: 9789493272552
Categorie:
Gezin & Gezondheid
Let op: Laatste exemplaar

Omschrijving

Het uitlachen van mensen met overgewicht is iets van alle tijden. Van de Bijbel, de oude Grieken en Shakespeare tot de huidige grapjes op social media: iedereen lijkt er smakelijk om te kunnen lachen. Maar wat niemand zich realiseert is dat deze vorm van humor een zeer schadelijk effect kan hebben op het zelfbeeld van de mensen die worden bespot: fatshaming kan leiden tot depressies, sociaal isolement en helaas maar waar… nog meer eetbuien.
Wat maakt het dat we mensen met obesitas zo graag uitlachen? In De dikke mensen show schetst overgewicht-deskundige Cornet een vlijmscherp profi el van de fatshamer, belicht hij de motieven voor het maken van fatjokes, gaat hij dieper in op de kwalijke rol van de entertainment-industrie en duidt hij de vooroordelen die veel mensen (inclusief huisartsen, leerkrachten, politici en zelfs diëtisten!) hebben over mensen met obesitas.
Dit boek is een stem voor iedereen die worstelt met de kilo’s en maakt een vuist tegen overgewichtsdiscriminatie. De dikke mensen show is een wake-upcall voor iedere fatshamer. De show moet stoppen!

Wouter Cornet (1981) studeerde psychologie aan de UVA, rekende vijf jaar geleden blijvend af met zijn obesitas en schreef meerdere boeken over gewichtsverlies, waaronder Het gewicht tussen je oren.