Bologna

Nieuwprijs € 24,50
Onze prijs€ 14,99
Uitgeverij: PassePartout reizen
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 160
Afmetingen: 171x221x15
Verschijningsdatum: Mei 2023
EAN: 9789493300255
Let op: Laatste exemplaar

Omschrijving

Bologna is dé stad in Emilia-Romagna om rond te struinen en veel mooie musea en kerken te zien. Daarnaast nodigen de vele terrasjes uit om te zitten en genieten van het straatbeeld.

Twee scheve torens die overal hoog bovenuit piepen, op bijna elke hoek van de straat terrasjes en indrukwekkende pleinen met minstens één kerk om te bewonderen. Bologna is stad vol historie en is een echte culinaire stad. Uitgebreid tafelen bij één van de vele restaurants of winkelen in Quadrilatero, een wirwar van straatjes met allerlei ambachtelijke winkels en restaurantjes maakt een bezoek aan Bologna. Een feest.

Niet voor niets draagt ze de bijnamen La dotta (de geleerde), La grassa (de vette) en La rossa (de rode). La dotta voor de universiteitsstad die Bologna is; de oudste universiteit van Europa (1088) staat hier namelijk. La grassa voor het lekkere eten zoals mortadella, tagliatelle al rag’ en tortellini al brodo. La rossa staat voor de rode kleur van de gebouwen en voor de politieke kleur van de stad.

In Bologna heb je geen haast, daar heb je tijd voor eten, drinken en de cultuur. Het is dé stad voor levensgenieters.

Simone Vos is journalist en schrijver met een voorliefde voor reizen, kunst en wandelen. Ze woonde een half jaar in Italië om de cultuur te leren kennen, ontdekt graag nieuwe plekken en houdt van verhalen achter mensen en plaatsen.