Frans Weisz. Dagboek van een filmmaker

Nieuwprijs € 45,00
Onze prijs€ 19,99
Uitgeverij: Uitgeverij Pluim
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 592
Afmetingen: 151x219x55
Verschijningsdatum: September 2023
EAN: 9789493304680

Omschrijving

Frans Weisz is een van de belangrijkste Nederlandse filmmakers. Hij verwierf faam met onder meer 'Het gangstermeisje', 'De inbreker', 'Charlotte', 'Havinck', 'Leedvermaak' en de televisieseries 'Bij nader inzien' en 'Op afbetaling'.
Tijdens het maakproces hield Weisz logboeken bij, met daarin niet alleen zakelijke notities. Hij schreef ook over de soms diepe dalen waar hij doorheen ging.
Weisz neemt in zijn notities geen blad voor de mond. Hij blijkt een passievol en bijgelovig regisseur, een filmmaker vol angsten en twijfel. In zijn streven naar kwaliteit botst hij regelmatig met acteurs, filmcrews en producenten, overschrijdt hij opnameschema’s en klaagt hij over te lage budgetten. Hij won Gouden Kalveren en andere prijzen, zijn films werden vertoond op de filmfestivals van Cannes, Venetië en Berlijn. Zelf twijfelde hij voortdurend aan zijn kwaliteiten. Zou er publiek zijn voor zijn films en series, zou hij nog wel een volgende film mogen maken?
'Frans Weisz. Dagboek van een filmmaker' is een openhartig en meeslepend boek dat een inkijk geeft in de ontwikkeling van de Nederlandse film van de afgelopen vijftig jaar.