De meesterontsnapper van Auschwitz

Nieuwprijs € 24,99
Onze prijs€ 9,99
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 398
Afmetingen: 155x235x35
Verschijningsdatum: Juni 2022
EAN: 9789000377176

Omschrijving

Het fascinerende verhaal van Rudolf Vrba, de man die uit Auschwitz ontsnapte en waarheid aan het licht bracht


'Overweldigend, spannend en ontroerend [...] Freedland geeft Rudolf Vrba zijn rechtmatige plek in de geschiedenis en schreef tegelijkertijd een boek dat je niet weg kan leggen.' Simon Sebag Montefiore

April 1944. In het diepste geheim bereidt de 19-jarige Rudolf Vrba voor wat nog niemand is gelukt: ontsnappen uit Auschwitz. Drie dagen houdt hij zich schuil in een stapel hout, terwijl zo’n drieduizend SS'ers met speurhonden naar hem zoeken. Vervolgens doorkruist hij te voet het door de nazi’s bezette Polen. Zijn missie: de wereld op de hoogte brengen van de waarheid over de vernietigingskampen.

Vrba schreef een adembenemend verslag waarin hij de gruwelijke praktijken uit Auschwitz onthulde. Het zou Roosevelt, Churchill en de paus bereiken en uiteindelijk het leven redden van ruim 200.000 Joden. De meesterontsnapper van Auschwitz vertelt het buitengewone levensverhaal van een man die keer op keer wist te ontsnappen: uit Auschwitz, van zijn verleden en zelfs van zijn eigen naam.

Jonathan Freedland is columnist voor The Guardian en voormalig buitenlandcorrespondent. Hij was Columnist van het jaar 2002, Commentator van het jaar 2016 en won in 2014 de Orwell Prize for Journalism. Freedland presenteert het geschiedenisprogramma The Long View op BBC Radio 4 en schrijft regelmatig voor The New York Review of Books. Hij schreef al meerdere non-fictieboeken, en ook een serie thrillers onder het pseudoniem Sam Bourne.