Bite me

Uitgeverij: Boom
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 224
Afmetingen: 151x230x12
Verschijningsdatum: Juli 2022
EAN: 9789024447756
Categorie:
Psychologie / Psychologie
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Anti-dieet-diëtist Femke Buwalda helpt je met intuïtief eten naar een gezond leven. Want al die diëten en hypes? Die doen meer kwaad dan goed.

Detoxes, intermittent fasting, cheat days en clean eating. De dieetcultuur en laatste trends beloven ons een slank en succesvol leven. En hoewel 95% van de diëten mislukt, lijnen we massaal en zijn we meer met ons gewicht bezig dan ooit. In Bite me laat Femke Buwalda zien dat we hierdoor juist verder afdrijven van onze innerlijke signalen, zoals honger en verzadiging. Met als resultaat: al jojoënd op naar het allernieuwste dieet.

Goed nieuws: jouw lichaam hóeft niet te veranderen. Je hebt misschien last van stigma’s (dikke mensen zijn lui) of je hebt de dieetcultuur geïnternaliseerd (koekjes zijn slecht; je kunt beter een rondje gaan hardlopen als je hebt ‘gezondigd’). Maar door intuïtief te eten laat je die gekmakende overtuigingen los. Je ervaart waar je echt behoefte aan hebt door beter te luisteren naar de natuurlijke signalen van je lichaam. Met technieken uit ACT (acceptance and commitment therapy) en CGT (cognitieve gedragstherapie) leer je om van je eigen dieetmentaliteit af te komen én jezelf volledig te accepteren.

Je gezondheid is veel meer dan alleen je gewicht en het wordt tijd dat we dat allemaal gaan inzien.

Femke Buwalda is gepromoveerd psycholoog én anti-dieet-diëtist. Ze heeft haar eigen praktijk (www.inzichtineten.nl) en helpt dagelijks mensen met hun relatie met eten. Na een half leven van diëten weet ze als geen ander wat intuïtief eten je kan brengen en hoe je kunt stoppen met het gevecht tegen je gewicht.