Ga niet weg

Nieuwprijs € 19,99
Onze prijs€ 4,99
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 271
Afmetingen: 140x210x32
Verschijningsdatum: Februari 2003
EAN: 9789028419858
Categorie:
Romans / Literaire roman

Omschrijving

Timoteo, gerespecteerd chirurg in een groot ziekenhuis, staat op het punt naar huis te gaan als een zwaargewond meisje wordt binnengebracht. Het is zijn vijftienjarige dochter die op haar scooter is aangereden en ernstig hersenletsel heeft. Terwijl zijn collega's vechten voor haar leven, wacht Timoteo op de gang, heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. In zijn wanhoop vertelt hij zijn dochter in een lange biecht wie hij werkelijk is, zo anders dan hij zich altijd heeft voorgedaan. Want onder een uiterlijk van beschaving en betrokkenheid gaat een donker verleden schuil, waarin een verborgen liefde en onmacht fatale gevolgen hebben gehad. Timoteo is aanklager, verdediger en rechter tegelijk.
Met Ga niet weg heeft Margaret Mazzantini een aangrijpend boek geschreven over liefde en schaamte, over lafheid en moed, dat pas dichtgeslagen kan worden na het laatste woord.
Ga niet weg is bekroond met de Strega-prijs 2002, de grootste literaire prijs van Italië. Het boek staat al ruim acht maanden onafgebroken in de boekentoptien in Italië en wordt tevens verfilmd.