Hoe ik nu leef

Uitgeverij: Overamstel Uitgevers
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 208
Afmetingen: 126x201x16
Verschijningsdatum: Mei 2016
EAN: 9789048835652
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Stel je een droomzomer voor in de nabije toekomst. Alles staat in bloei. Het gras zo groen dat je het kunt proeven. De zon op je huid. Je wordt verliefd op degene op wie je niet verliefd zou moeten worden. Stel je voor dat de wereld verandert in een chaos. Jouw droomzomer verandert in een nachtmerrie.

Dit overkomt de 15-jarige Daisy uit New York, die de zomer doorbrengt bij familie in Engeland. Terwijl ze een fantastische tijd hebben, breekt een wereldoorlog uit. De zomer verandert Daisy's leven voorgoed, zoals die ook de wereld verandert.

Bekroond met de Guardian Children's Fiction Prize, de Luchs des Jahres, de Branford Boase Award, de Michael L. Printz Award en de Julia Ward Howe Prize.

'Hoe ik nu leef biedt veel en blijft een opmerkelijk, gedurfd boek.' - NRC Handelsblad'Een heftige en originele roman die schokt en ontroert. Dat is vooral te danken aan Rosoffs opmerkelijke stijl.' - De Volkskrant

Meg Rosoff is geboren in Boston en verhuisde na haar studie aan Harvard University naar Londen. In 2004 debuteerde ze met Hoe ik nu leef, waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht in 36 landen. In 2016 wint Meg Rosoff de Astrid Lindgren Memorial Award voor haar gehele oeuvre. Uit het juryrapport: 'Rosoffs moedige en humorvolle verhalen hebben een unieke stem, en laten geen lezer onberoerd.'