De engel van Detroit

Uitgeverij: Uitgeverij Aspekt B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 224
Afmetingen: 132x212x25
Verschijningsdatum: April 2016
EAN: 9789461538956
(Tijdelijk) uitverkocht

Omschrijving

Na een in meerdere opzichten catastrofaal tv-optreden is de ontslagen welzijnswerker Leo Kolberg Nederland ontvlucht en terecht gekomen in het apocalyptische Detroit, waar hij in de anonimiteit zijn leven en daden wil overdenken. Na een gewelddadig incident bij een 24/7 lunchroom raakt het leven van Leo echter in een stroomversnelling, en niet in gewenste richting. Hij moet zijn anonimiteit prijsgeven - met alle consequenties van dien.


De Engel van Detroit is een roman over verlies en veerkracht, over de onwaarschijnlijke ego`s in televisieland en de genadeloze ondergang van de miljoenenstad die de wereld niet alleen de auto maar ook zo veel troostrijke muziek heeft gegeven.

Ap van der Meulen is journalist en programmamaker bij tv. Hij begon zijn loopbaan bij de Haagsche Courant en werkte onder meer bij Endemol, bnn, at5 en de kro-ncrv. In 1995 verscheen zijn debuutroman De Erfenis.

De Engel van Detroit is een bizarre vertelling. Pakt vanaf het begin. Een absurd gegeven maar door de levendige omschrijving wordt het tastbaar en echt."


- Eddy Terstall, filmregisseur

Ap van der Meulen werkt bij de tv, maar dat moet een misverstand zijn. Hij is een schrijver."


- Antoinnette Scheulderman, journalist

De schrijver neemt je mee en laat je niet meer los. En dat wil je ook niet. De Engel van Detroit is een meesterwerk."


- Ruud de Wild, DJ/schilder

Een vraag resteert na lezing: waarom heeft deze man in hemelsnaam eenentwintig jaar gewacht met het schrijven van zijn tweede roman?"


- Arno Kantelberg, hoofdredacteur/uitgever Esquire