De nichtjes

Nieuwprijs € 22,99
Onze prijs€ 9,99
Uitgeverij: Podium
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 208
Afmetingen: 134x199x18
Verschijningsdatum: Juli 2022
EAN: 9789463811415
Categorie:
Romans / Literaire roman

Omschrijving

Een onvergetelijke roman van een literair fenomeen uit Argentinië

'Excentriek, fascinerend verhaal met even excentrieke en fascinerende personages. (...) Een unieke hoofdpersoon die even hard en wreed als humoristisch uit de hoek kan komen en je hart verovert.' Het Parool

Yuna groeit op in de jaren veertig in La Plata, een stad nabij Buenos Aires. Ze worstelt met een leerachterstand en doet haar best om met behulp van een woordenboek de taal beter onder de knie te krijgen. Het huis waarin ze opgroeit is er een zonder mannen, de vrouwen uit haar familie zijn allen beschadigd. Yuna probeert haar milieu, waarin misbruik en geweld aan de orde van de dag zijn, te begrijpen en te ontstijgen. Met een openhartige blik kijkt ze naar de wereld, haar vertelstem is ontwapenend, grappig, brutaal en onvergetelijk: zo trekt ze je haar kolkende wereld in.
De nichtjes is Aurora Venturini's meesterwerk, een verhaal dat alle conventies van de literaire taal op de helling zet. Het bracht Venturini op vijfentachtigjarige leeftijd, toen het boek in Argentinië verscheen, grote bekendheid in eigen land. Postuum vestigt het haar naam als een van de interessantste Argentijnse auteurs van deze tijd.
Met een voorwoord van Mariana Enriquez, auteur van o.a. Ons deel van de nacht en Dingen die we verloren in het vuur (genomineerd voor de International Booker Prize).

'Een roman van verdorven genialiteit.' Enrique Vila-Matas
'Literatuur die gutst als bloed.' Mariana Enriquez