Duizendpoot is moe...

Nieuwprijs € 12,95
Onze prijs€ 6,99
Uitgeverij: Coolegem Media
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 24
Afmetingen: 201x232x10
Verschijningsdatum: September 2016
EAN: 9789491354601
Categorie:
Kinderboeken
Let op: Nog 2 exemplaren op voorraad

Omschrijving

'Duizendpoot is moe. . .' door schrijfster Joyce Turek, die ook alle illustraties heeft geaquarelleerd.

Het kinderboek (leeftijd 4 tot 6 jaar) gaat over een bijzondere vriendschap tussen de buren duizendpoot en krekel, die voorheen nooit met elkaar contact hadden. Een zoekgeraakte brief verandert hun leven. Waarom is Duizendpoot zo moe? Kan Krekel haar misschien helpen? En . . . kun je vrienden worden ook al lijk je niet op elkaar?

Voormalig onderwijzeres Joyce Turek, mag zelf ook en duizendpoot worden genoemd, omdat zij als kunstenares op tal van terreinen actief is. Het idee om een boek uit te brengen is ontstaan uit het theaterduo Jong Belegen, dat Joyce Turek vormt met Marjan de Wilt en de theatervoorstelling die zij maakten over de bijzondere vriendschap tussen een handige praktische duizendpoot en een verstrooide muzikale en artistieke krekel, die elkaars buren zijn.

De schrijfster publiceerde nooit eerder een kinderboek, maar gaf lange tijd theaterlessen aan kinderen en jongeren en schreef theater- en liedteksten. Tijdens haar opleiding aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten specialiseerde zij zich in aquarelleren. In haar kindertijd las zij zelf een grote hoeveelheid jeugdliteratuur en zij koesterde sindsdien altijd de wens om zelf ooit kinderboeken te gaan schrijven en illustreren.